Tomatensoep met basilicum en tijm
Ingredienten:
6 eetlepels olijfolie, extra vierge
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1,5 liter water
2 groentebouillonblokjes
750 gram rijpe tomaten
1 rode paprika in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook
100 gram gedroogde rode linzen
30 gram verse kruidenmix; basilicum en tijm
een klein blikje tomatenpuree
peper en zout
eventueel een scheutje kookroom
Benodigdheden:
Staafmixer
mengbeker
Bereiding:
Snijd de sjalotjes, tomaten, paprika en knoflook in kleine blokjes en fruit de sjalotjes met de knoflook in de olijfolie. Voeg de rode paprika toe en laat deze even mee bakken. Doe de tomaten en de tomatenpuree bij het mengsel en bak het nog een minuutje mee. Schenk er het water bij en roer de groentebouillonblokjes erdoor. Strooi de linzen in de soep en laat de soep op een laag vuur zachtjes koken. Voeg de helft van de kruiden als laatste toe. Roer de soep nog een keer door en pureer het tot een glad mengsel. Voeg naar smaak de peper en zout toe en serveer het met de rest van de kruiden.
Eet smakelijk!
Sap Soep Sla
Contact
Informatie
contact@sapsoepsla.com
© 2025. All rights reserved.
